Innovation and you

Modul în care lumina ajută studenţii să aibă un început mai bun în viaţă

Adaptarea luminii în funcţie de activitatea din clasă.

Cercetările arată că nivelurile de iluminare pot avea un efect puternic într-un mediu educaţional dacă sunt gestionate inteligent. Aşa că ce loc este mai bun decât o şcoală primară pentru a testa influenţa iluminatului asupra procesului practic de învăţare?

Un director cu multă imaginaţie al unei şcoli primare de lângă oraşul olandez Eindhoven a contactat Philips în speranţa creării unui sistem care să folosească puterea iluminării în avantajul copiilor şi care să promoveze un mediu educaţional mai favorabil. Philips a instalat SchoolVision, un sistem care adaptează lumina la activitatea din clasă, creând stări de spirit care îmbie la implicare, stimulare, relaxare şi calm.

Elevii se concentrează mai bine dacă se simt bine. Eram în căutarea unor parteneri care să poată schimba mediul de învăţare al copiilor. Eram în căutarea luminii şi, bineînţeles, am ajuns la Philips.”

 

Jane van der Heijden

Director, Şcoala Primară De Disselboom 

Ziua începe cu lumină energizantă, care poate fi oprită după un timp. Însă partea frumoasă a acestui sistem flexibil, uşor de folosit, este că, dacă un profesor observă că elevii îşi pierd din energie la ora de lectură, acesta poate aprinde din nou lumina energizantă. Aşa cum se poate vedea în acest film, copiii spun că sistemul de iluminat adaptabil le dă impresia că învaţă în patru clase diferite – una care îi îmbie la calm, una care îi inspiră, una care îi energizează şi una care le dă o senzaţie de pace.

35%

viteză de citire mai mare. Un studiu realizat la Hamburg asupra sistemului Philips SchoolVision a relevat o creştere a vitezei de citire şi o reducere a numărului de greşeli.

 

Sursă: Studiul Philips realizat în Hamburg - Raportul „Brighter Schools” (Şcoli mai luminoase) 2010

Soluţia SchoolVision este la fel de eficientă energetic ca soluţiile de iluminat obişnuite?

Fals. În comparaţie cu soluţiile de iluminat ineficiente mai vechi, instalate înainte de anii '80, soluţia SchoolVision poate genera economii de energie de până la 57% pentru şcoli. Sursa: Philips: Brighter schools - Lighting a sustainable future for education (Şcoli mai luminoase - Luminăm un viitor sustenabil pentru educaţie)