Innovation and you

Un sat învăluit în lumină

Vezi cum Philips CityTouch a ajutat acest oraş să strălucească.

Esenţa adevăratei inovaţii utile se găseşte într-un sătuc de deal aflat în una dintre cele mai frumoase regiuni ale Italiei. Aşezat în apropiere de coasta estică a regiunii Abruzzo, Città Sant'Angelo este un sat plin de vitalitate, artizani pricepuţi, afaceri mici şi magazine prospere.

În acest film, directorul teatrului local, Ettore Mazzocco, îşi aminteşte de caracterul unic care a făcut din sat o comunitate vie, despre cum s-a pierdut el odată cu criza economică şi, apoi, despre cum a fost redescoperit în ultimii ani.

Dacă te plimbai înainte prin Città Sant'Angelo, nu puteai să vezi stelele. Acum, cu ajutorul LED-urilor, poţi.”

 

Gabriele Florindi

Primar Cittá Sant'Angelo

Cu ocazia unei colaborări între guvernul italian şi CEIE Power, mii de becuri tradiţionale au fost înlocuite cu trei tipuri de lămpi stradale cu LED de la Philips, toate fiind mai fiabile şi mai ecologice, economisind bani şi energie electrică, dar emiţând şi o lumină caldă adaptabilă.
Lămpile sunt conectate prin Philips CityTouch, un sistem de coordonare de la distanţă, care asigură controlul dinamic, inteligent şi flexibil al lămpilor în tot oraşul. Această soluţie de iluminat exterior inteligent oferă aplicaţii web simple pentru coordonarea reţelei de lămpi stradale cu LED şi pentru analizarea datelor despre iluminat. De exemplu, în zonele cu activitate mai intensă se pot aprinde mai multe lumini. 

76%

reducere a costurilor cu energia la nivel de oraş după instalarea sistemului de iluminat conectat Philips CityTouch.

 

Città Sant'Angelo: Reconstruim comunităţi cu ajutorul luminii - Philips CityTouch

În zonele liniştite ale oraşului, care nu au nevoie de o putere de iluminare maximă, autorităţile locale pot diminua intensitatea luminii pe fiecare stradă separat. Locuitorii spun că acum comunitatea lor a prins din nou viaţă datorită luminii.

Ce cotă de piaţă au la nivel mondial tehnologiile pe bază de lumină?

300 de miliarde de euro/330 miliarde de dolari. În plus, valoarea de piaţă previzionată este de peste 600 de miliarde de euro (660 de miliarde de dolari) până în 2020. Creşterea în industrie este de peste două ori mai mare decât PIB-ul mondial dintre 2005 şi 2011. Sursa: Anul internaţional al luminii şi al tehnologiilor pe bază de lumină (IYL 2015)