Innovation and you

Cum să ai un zâmbet alb sănătos

Periaj pentru o bună igienă orală.

Starea de sănătate a dinţilor şi gingiilor poate avea legătură cu sănătatea inimii. De aceea anumite idei inovatoare de la Philips care s-au axat în special pe modul în care se poate îmbunătăţi îngrijirea orală au avut un efect atât de intens asupra oamenilor, indiferent de vârstă sau de regiunea geografică în care trăiesc.

Ştim cu toţii că spălarea constantă a dinţilor este esenţială pentru o bună igienă orală, însă uneori, pentru a îmbunătăţi cu adevărat viaţa oamenilor, este nevoie de o mână de ajutor din partea tehnologiei. După cum spune Michael Noack, profesor de îngrijire orală şi parodontologie la Universitatea din Köln, tehnologia aplicată a periuţei de dinţi electrice revoluţionare Philips Sonicare protejează gingiile şi îndepărtează placa mult mai bine decât o periuţă de dinţi obişnuită. Diferenţa dintre cele două este evidentă, spune el.

Din proprie experienţă, pot spune că pacienţii care folosesc produse Philips Sonicare îndepărtează mai uşor biopelicula.”

 

Michael Noack

Profesor de îngrijire orală şi parodontologie, Universitatea din Köln

Proiectată pentru prima dată în anul 1980 şi perfecţionată continuu de atunci, periuţa de dinţi electrică Sonicare este concepută pentru a ajuta oamenii să aibă grijă de propria sănătate orală. Ea reprezintă tipul de inovaţie utilă şi de impact cu care Philips a ajuns să se confunde. Este o inovaţie ingenioasă simplă care aduce o schimbare pentru sănătatea noastră.

70%

creştere a riscului de dezvoltare a afecţiunilor cardiace la persoanele cu o igienă orală precară, faţă de cei care se spală pe dinţi de două ori pe zi.

 

Sursă: Raportul Catedrei de epidemiologie şi sănătate publică, UCL

Cum să ai un zâmbet fantastic

Periuţa de dinţi electrică de înaltă tehnologie care ajunge la inima sănătăţii.

Periază acum şi bucură-te de rezultate mulţi ani mai târziu

Cele mai bune inovaţii au fost întotdeauna utile. De exemplu, se ştie că folosirea pastelor pentru albirea dinţilor şi curăţarea gingiilor are o istorie de cel puţin 7.000 de ani. Azi, importanţa igienei orale în beneficiul personal este de necontestat, periajul zilnic şi curăţarea interdentară fiind elementele cheie ale unei bune sănătăţi parodontale. Posibilele legături dintre sănătatea orală şi sănătatea sistemică sunt bănuite de mulţi ani, însă studii recente arată că afecţiunile dentare pot afecta negativ sănătatea sistemică în trei moduri: prin inhalarea bacteriilor şi a citokinelor, prin bacterii asociate cu afecţiuni gingivale care pătrund în organism pe calea sistemului circulator şi prin inflamaţii asociate cu boala parodontală.
Însă autorităţile responsabile cu sănătatea şi alţi factori interesaţi de promovarea unei sănătăţi orale mai bune încă se confruntă cu o mare provocare. Niciodată nu este uşor să convingi oamenii, în special pe tineri, să se ocupe în permanenţă şi cu atenţie de sănătatea parodontală pe termen lung.
Aşadar, adevăratele provocări, în special ale producătorilor de aparate de îngrijire orală, constă în a pune în mâinile consumatorilor aparate care schimbă viaţa şi care aduc beneficii vizibile sănătăţii şi în a se asigura că aceştia le folosesc regulat, prin tehnologie aplicată.
De exemplu, curăţarea interdentară s-a dovedit a avea efecte benefice împotriva gingivitei, căderii dinţilor şi respiraţiei urât mirositoare. Însă atunci când curăţarea interdentară este realizată în condiţii obişnuite, nu generează întotdeauna aceleaşi rezultate pe care le obţine un igienist dentar în condiţii profesioniste.
Este important ca, prin informaţii dovedite, să se găsească metode de facilitare a accesului consumatorului la beneficii atunci când acesta deţine controlul. De exemplu, dorind să identifice o alternativă completă şi eficientă la aţa dentară tradiţională şi la periuţele interdentare, Philips a aflat, prin propriile studii, că oamenii consideră că a-ţi curăţa spaţiul dintre dinţi este o operaţie prea dificilă şi care durează prea mult şi uită să o facă.
Echipa de cercetare şi dezvoltare a mai aflat că jeturile de apă sunt asociate de consumatori cu prospeţimea. A fost nevoie de studii detaliate şi de inovaţii tehnologice pentru a produce un aparat portabil complet nou, Philips Sonicare AirFloss, care proiectează un jet de picături cu viteza de 72,42 km/oră pentru a curăţa spaţiul interdentar – studiile au arătat că acesta îndepărtează până la de 5 ori mai multă placă bacteriană decât periajul manual. Acesta este tipul de produs de care este nevoie pentru satisface tendinţele actuale şi a oferi beneficii personale pentru sănătatea parodontală prin utilizarea inteligentă a tehnologiei. 

În ciuda faptului că situaţia îngrijirii orale s-a îmbunătăţit în ultimii 10–15 ani, în special în ţările dezvoltate, date recente arată că această tendinţă pozitivă a menţinerii sănătăţii orale în rândul tinerilor începe să scadă. Acest lucru este cauzat, în principal, de schimbările din obiceiurile alimentare. Creşterea consumului de băuturi cu zahăr, care sunt foarte agresive pentru smalţul dinţilor, reprezintă o nouă cauză de îngrijorare.

 

Sursă: Brush now, win later - Philips/WSJ media partnership 2013 (Periază acum, câştigă mai târziu - Parteneriat media Philips/WSJ, 2013)

Copiii trebuie să meargă pentru prima dată la dentist la vârsta de 5 ani?

Fals. Academia Americană de Stomatologie Pediatrică recomandă ca un copil să meargă la medicul dentist la vârsta de 1 an. Alte organizaţii stomatologice sau pediatrice din lume fac aceeaşi recomandare. Sursa: Academia Americană de Stomatologie Pediatrică