Innovation and you

Lumina care a inspirat un oraş

Podul iluminat cu LED-uri din Vietnam care a creat turismul.

Dacă este folosită cu imaginaţie, lumina poate spori semnificativ puterea unei construcţii frumoase sau emblematice şi poate schimba întreaga comunitate.

Cea mai izbitoare atracţie din portul vietnamez Da Nang este Podul Dragonului, care constituie o atracţie turistică nouă şi care a stat la baza multor afaceri. Dragonul este o sculptură imensă care şerpuieşte pe deasupra portului, curbele coloanei sale vertebrale metalice formând bolţi enorme deasupra maşinilor care circulă pe şoseaua de dedesubt.

Podul a fost esenţial pentru dezvoltarea noastră. Anul acesta, sperăm să întâmpinăm în jur de 3 milioane de turişti.”

 

Tran Chi Cuong

Director Adjunct, Departamentul Sportului, Culturii şi Turismului din Da Nang

Priveliştea este fascinantă şi ziua, însă noaptea Podul Dragonului devine un obiectiv turistic ce merită văzut, pentru că pune hotărât Da Nang pe harta turistică a ţării. Oraşul atrage peste 3 milioane de turişti în fiecare an, în parte datorită celor 900 de LED-uri instalate de Philips. În întunericul nopţii, spectacolul de lumini cu LED-uri strălucitoare creează senzaţia că dragonul auriu zboară printre nori. Cea mai mare emoţie se simte atunci când uriaşa creatură de fier scoate flăcări adevărate din gura sa imensă. Este o imagine uluitoare, care adună mulţimi de oameni pentru a fi văzută în serile de weekend, aceştia programându-şi special vizitele astfel încât să poată vedea flăcările de pe Podul Dragonului îndreptându-se către cer. Acest film plin de culoare, realizat în una dintre cele mai interesante ţări din Asia, arată cum Podul Dragonului a schimbat viaţa unei femei localnice, oferindu-i oportunitatea unui loc de muncă nou, foarte interesant: Le Thi Vinh a renunţat la postul de la fabrică pentru a deveni vânzătoare de sucuri pe pod. Şi a avut un succes imens. Această situaţie ilustrează perfect modul în care sistemele de iluminat cu LED din oraşe pot schimba un spaţiu, atrăgând apoi turişti şi stimulând creşterea economică.

2.500

Becurile LED Philips Color Kinetics iluminează podul.

 

Sursă: Philips

Lămpile cu LED au o durată de viaţă de două ori mai mare decât lămpile obişnuite?

Fals. Lămpile cu LED au o durată de viaţă de până la cinci ori mai mare decât lămpile obişnuite. Acest lucru înseamnă că au nevoie de mai puţină întreţinere şi de costuri de exploatare mai mici. Sursa: McKinsey Circular Economy