Innovation and you

Contribuim la reducerea mortalităţii infantile în Uganda

Cum poate un sistem medical convenabil să schimbe vieţile.

În colaborare cu guvernul Ugandei, Philips şi ONG-ul „Imaging the World” încearcă să simplifice tehnologia medicală cu scopul precis de a reduce mortalitatea infantilă şi maternă din ţară.

Îngrijirea prenatală accesibilă are potenţialul de a reduce mortalitatea infantilă în ţările în curs de dezvoltare, cum este Uganda, unde complicaţiile apărute pe durata sarcinii şi în timpul naşterii sunt frecvente, cu 440 de decese materne la 100.000 de naşteri de copii vii.

Misiunea celor de la Imaging the World este de a aduce ecografe ieftine în cele mai izolate unităţi medicale, astfel încât serviciile medicale de calitate să fie accesibile local.”

 

Dr. Kristen Destigter

Cofondator, Imaging The World

Acest film arată cum ecografele ieftine care pot fi citite de medici de la o distanţă de sute de kilometri dau ocazia chiar şi celor mai sărace mame din Uganda să aibă acces la îngrijire prenatală, care le poate salva viaţa.
De exemplu, o femeie din mediul rural din Uganda nu are nicio posibilitate de a afla că aşteaptă gemeni sau că unul dintre ei s-a încurcat în cordonul ombilical.
Aceasta este o situaţie care poate duce la o tragedie şi multe mame şi bebeluşii lor mor din cauza unor complicaţii care ar fi uşor de depistat dacă ar exista echipamentul necesar, cum este un ecograf. Philips abordează această problemă oferind tehnologie cu ultrasunete care nu este costisitoare, astfel încât ecografiile să poată fi realizate repede în clinicile izolate, să poată fi transmise digital prin telefonul mobil şi să poată fi citite de la distanţă într-un centru medical cu resurse mai bune. Inovaţia are la bază cercetările efectuate la nivel local, care arată nevoia de a se soluţiona problema delicată a îngrijirii mamelor şi copiilor din Uganda.

555

de complicaţii apar la naştere în fiecare zi în Uganda. În fiecare an, în Uganda mor 6.000 de femei din cauza complicaţiilor apărute la naştere. În toată ţara sunt 34 de radiologi, dintre care 70% locuiesc în mediul urban.

 

Sursă: Philips Imaging the World

Observăm diferenţa

 

Dr. Alphonsus Matovu este chirurg generalist şi director al Spitalului Kamuli din Uganda. El colaborează şi cu Imaging the World, în calitate de Director de programe. Derulează pentru a afla de ce este captivantă activitatea lui şi cum îl ajută Philips.

Uganda are una dintre cele mai ridicate rate ale mortalităţii infantile din lume?

Adevărat. Uganda are o rată a mortalităţii infantile de 60,82 de cazuri la 1.000 de naşteri de copii vii. Sursa: CIA: World Factbook