Innovation and you

Design ce pune în lumină Martirii

Când lumina şi inovaţia intră în vieţile oamenilor.

Unul dintre cele mai importante monumente din Turcia, care comemorează bătălia de la Gallipoli din timpul Primului Război Mondial, apare învăluit într-o combinaţie extraordinară de lumini LED, care îţi taie respiraţia.

Philips a creat un sistem de iluminat cu LED care este atât de puternic, inteligent şi agil, încât poate genera instantaneu peste 16 milioane de culori. Sistemul de iluminat cu LED reprezintă un exemplu pentru modul în care inovaţiile în materie de iluminat şi design pot aduce la viaţă istoria, mişcând oamenii într-un mod emoţionant.

Dintr-o dată, un monument pe care timpul pusese amprenta uitării revine la viaţă cu o rază de lumină ca un far care luminează viitorul, iubirea şi pacea.”

 

Sunay Akin

Poet şi jurnalist turc

Monumentul Martirilor, care comemorează vieţile pierdute la Gallipoli într-o bătălie crâncenă şi sângeroasă ce a creat efectiv republica modernă Turcia, a fost un proiect foarte important pentru Philips şi pentru echipele sale de cercetare şi dezvoltare în domeniul iluminatului. Lăsat odată pe seama istoriei, Martirii, aşa cum este cunoscut, a fost readus în memoria oamenilor cu ajutorul unei scheme de iluminare inovatoare care a adus în jurul monumentului o mulţime de vizitatori dornici să aducă un omagiu eroilor căzuţi şi să îşi amintească de trecut. Unul dintre cei mai mari scriitori ai Turciei, Sunay Akin, a compus un poem dedicat monumentului iluminat de curând, despre care el spune că acum arată ca şi cum ar fi îmbrăcat „într-un costum de lumină, ca o cămaşă de noapte”.

Ce economii fac lămpile cu LED de la Philips?

Economii între 50% şi 70%. Pot ajunge la 80% dacă se folosesc dispozitive inteligente, conform unui studiu realizat de The Climate Group în 12 dintre cele mai mari oraşe ale lumii. Sursa: The Climate Group