Innovation and you

Noi metode de prăjire

O femeie în căutarea reţetelor mai sănătoase.

Mâncarea prăjită reprezintă oarecum o tradiţie în Arabia Saudită – aşa cum se întâmplă în multe ţări; a devenit atât de populară, încât un sfert din elevi ocolesc dietele sănătoase şi acum sunt clasificaţi ca obezi.

În plus, aproape trei sferturi dintre persoanele cu vârsta peste 40 de ani din ţară sunt supraponderale, ceea ce pune în dificultate sistemul medical. Asistenta medicală dentară Mai Matbouli a fost nevoită să îşi schimbe stilul de viaţă pentru că era supraponderală, lucru care îi afecta sănătatea şi îi îngreuna mersul.

M-am hotărât să trec la un regim alimentar sănătos pentru că am devenit supraponderală. Am slăbit 40 kg renunţând la alimentele nesănătoase şi înlocuindu-le cu alimente sănătoase.”

 

Mai Matbouli

Asistentă medicală dentară, Arabia Saudită

Aşadar, în cadrul unui experiment unic, specialiştii din domeniul medical din Arabia Saudită i-au oferit un Airfryer, ei şi altor pacienţi care suferă de hipertensiune sau de diabet, pentru a vedea dacă folosirea produsului Philips Airfryer îi poate ajuta să slăbească. Airfryer utilizează tehnologia inovatoare Rapid Air astfel încât se foloseşte cu până la 80% mai puţină grăsime* pentru gătirea unor preparate precum cartofi prăjiţi şi gustări prăjite tradiţionale – dar cu rezultate extrem de similare. Reţetele hrănitoare, inspirate de un aparat de gătit atât de inteligent şi de util ca Airfryer, pot schimba starea de sănătate atât a bucătarilor începători, cât şi pe cea a celor care se consideră experţi culinari.

 

* În comparaţie cu prăjirea cartofilor proaspeţi într-o friteuză adâncă tradiţională de la Philips

23,1%

dintre copiii din Arabia Saudită cu vârsta între 5 şi 18 ani erau supraponderali în anul 2010. Prevalenţa obezităţii şi a obezităţii severe la toate grupele de vârstă era de 9,3% şi respectiv de 2%, băieţii având o prevalenţă semnificativ mai ridicată a obezităţii și obezităţii severe, faţă de fete.

 

Sursă: Ann Saudi Med. mai–iunie 2010

O dietă etanşă

 

Ruqaiya Husam El Othmani, dietetician şi consilier în afecţiuni diabetice din Arabia Saudită, încurajează utilizarea friteuzei Philips Airfryer XL pentru a mânca mai sănătos. Derulează pentru a afla de ce promovează Airfryer.

Conform unui studiu realizat de Societatea Naţională pentru Zahăr şi Endocrinologie, câţi oameni mor în fiecare an din cauza afecţiunilor asociate cu obezitatea în Arabia Saudită?

20.000. Studiul a arătat că obezitatea şi/sau diabetul tip II afectează un sfert din populaţia Arabiei Saudite. Sursa: Societatea saudită pentru endocrinologie şi consumul zahărului