Innovation and you

Ajutăm dansatorii să se relaxeze prin terapia cu lumină LED

Oare mai multe nuanţe de lumină ne pot ajuta să dormim mai bine? Există vreo legătură între cum dormim şi abilităţile noastre fizice?
Această legătură a fost analizată în cadrul unui studiu inovator, care a implicat Berlin Staatsballett şi lămpile cu LED hue de la Philips.

Un regim dur

 

Viaţa unei prim-balerine este extrem de riguros organizată. Repetiţiile pot începe la 08:00 şi se pot termina chiar înainte de spectacolul din seara aceleiaşi zile. Se poate face ora 03:00 până când reuşeşte să se culce. Acest program obositor se repetă aproape în fiecare zi, ceea ce înseamnă că aceşti oameni muncitori rar reuşesc să doarmă suficient.

Balerină la Staatsballett Berlin

Viaţa balerinelor

Balerinele ne prezintă viaţa din culise.

Trebuie să mănânci, să dormi şi să respiri balet. Trebuie să renunţi la multe lucruri pentru profesia ta. Viaţa ta este baletul.”

 

Caroline Bird

Dansatoare, Staatsballett Berlin

Fără oprire

 

Fiind pline de adrenalină, multor dansatoare le este greu să se relaxeze suficient pentru a adormi. Minţile lor repetă paşii încontinuu, corectează, exersează, modifică.

Lămpile Philips hue ajută dansatoarele să se odihnească

Cuşete luminoase

Cutiile luminoase cu lămpi hue de la Philips ajută dansatoarele să se odihnească şi să se reîncarce.

Nu este numai pentru balerine

Nu numai profesioniştii suferă aşa. În societatea tot mai activă din ziua de azi, somnul este preţuit din ce în ce mai puţin. Oamenii se laudă că pot funcţiona cu numai patru sau cinci ore de somn pe noapte. Medicii recomandă, totuşi, şapte sau opt ore şi avertizează că, deseori, cei care suferă de lipsă cronică de somn îşi pierd abilitatea de a recunoaşte cât sunt de obosiţi.

Tulburările de somn reprezintă o epidemie mondială, care afectează 45% din populaţia globului."

 

World Association of Sleep Medicine (Asociaţia Mondială a Medicinii Somnului)

Somnul restabileşte, reîntinereşte şi energizează organismul şi creierul. Treimea din viaţă pe care trebuie să o petrecem dormind are un efect puternic asupra celorlalte două treimi care formează agilitatea, energia, starea de spirit, greutatea corporală, percepţia, memoria, gândirea, timpul de reacţie, productivitatea, randamentul şi siguranţa.

Nu este ceva care să te adoarmă

 

Lipsa de somn poate avea mai multe consecinţe decât simpla schimbare a stării de spirit.

= Ore de somn
= PIB

Scădere a produsului intern brut din cauza stresului de la serviciu provocat de lipsa de somn.

= Creştere a vitezei
= Precizie de aruncare liberă

2 ore de somn în plus pe noapte au avut ca rezultat o îmbunătăţire semnificativă în cadrul jucătorilor de baschet, conform unui studiu al Universităţii din Stanford.

60% dintre şoferii adulţi din SUA spun că au condus un autovehicul în timp ce erau somnoroşi în ultimul an.

 

 

Sursa: sondajul „Somnul în America”, din 2005, al Fundaţiei Naţionale pentru Somn

Terapia cu cutii luminoase

 

Pentru a veni în sprijinul balerinelor, inventatorii de la Philips au creat cutii silenţioase prevăzute cu lumină terapeutică relaxantă difuzată de un sistem hue reglabil de la Philips, care permite dansatoarelor să se întindă sub acestea, ajutându-le să îşi relaxeze corpul după efort fizic şi să se liniştească instantaneu. 

Philips hue: beneficiile cutiilor luminoase

Beneficiile cutiilor luminoase

Află cum au apărut cutiile luminoase şi ce beneficii le aduc acestea dansatoarelor de la Staatsballett Berlin.

Explorează Philips hue

 

Pentru a veni în sprijinul balerinelor, inventatorii de la Philips au creat cutii prevăzute cu lumină terapeutică relaxantă difuzată de un sistem hue reglabil, care ajută dansatoarele să îşi relaxeze corpul după efort fizic şi să se liniştească instantaneu. Cutiile luminoase sunt izolate fonic pentru a asigura pace şi linişte. Fă clic pentru a afla mai multe.

Beneficiile lămpilor hue

 

Nu trebuie să fii balerină ca să te bucuri de avantajele tehnologiei de iluminat cu LED hue de la Philips, care este deja folosită la locul de muncă. De exemplu, poate ajuta muncitorii în ture care au nevoie să se reenergizeze în mediul de birou sau pe cei care fac naveta între ţări şi suferă de sindromul decalajului orar.

Credem că aceste cutii cu lumină hue au ajutat cu adevărat balerinele să îşi crească randamentul și să îşi îmbunătăţească starea de bine.”

 

Thomas Penzel

Profesor şi cercetător în ştiinţa somnului, Spitalul Universitar Charité din Berlin