Innovation and you

Esenţa îngrijirii axate pe familie

Într-o secţie de terapie intensivă neonatală, bebeluşii şi părinţii lor au nevoie de asistenţă medicală personalizată pe care nu toate spitalele o pot oferi. Lumina intensă şi zgomotul prea mare într-o secţie de terapie intensivă neonatală pot avea efecte nocive asupra creierului nedezvoltat al bebeluşului, modificându-i evoluţia. Această experienţă traumatizantă poate dura zile, săptămâni sau luni. Însă există soluţii inovatoare de asistenţă medicală care pot ameliora situaţia atât pentru bebeluşi, cât şi pentru părinţii lor.

Nu poţi să înţelegi ce se întâmplă la terapie intensivă până când nu ajungi acolo.”

 

Proaspătă mămică

Spitalul Mangiagalli

Transformarea unui loc al luptei dintre viaţă şi moarte într-un loc armonizat cu ritmurile zilnice este extrem de importantă.”

 

Profesorul Fabio Mosca

Director al Secţiei de Terapie Intensivă Neonatală, Spitalul Mangiagalli

Familia este punctul central

Familia este punctul central

Modul în care spaţiul dedicat familiei poate face mai plăcută şederea în spital.

Naştere prematură

 

În fiecare an, aproximativ 15 milioane de copii se nasc prematur (înainte de a atinge termenul de 37 de săptămâni de gestaţie) iar acest număr este în creştere.

75% din 1 milion de copii care mor din cauza complicaţiilor la naştere înainte de termen 3/4 ar putea supravieţui cu intervenţii medicale adecvate.

În 184 de ţări, rata naşterilor premature este între 5% şi 18%.

Supravieţuirea este cheia 

Asigurându-se că această nevoie de îngrijire axată pe familie este integrată în filozofia secţiei de terapie intensivă neonatală a unui spital, Philips crede că un bebeluş născut prematur are mult mai multe şanse de a supravieţui. Cu toate acestea, nu numai tehnologia de asistenţă medicală îl poate ajuta, ci şi instruirea şi sprijinul adecvate, lucruri pe care le oferă Philips.

Bebeluşul era protejat de zgomot şi lumină în pântec, aşa că trebuie să creăm un mediu cât mai asemănător posibil.”

 

Profesorul Fabio Mosca

Director al Secţiei de Terapie Intensivă Neonatală, Spitalul Mangiagalli

Sistemul de iluminat de la Philips nu este numai pentru bebeluşi, şi nici numai pentru mame. Este pentru toată familia. Realizând aceste legături şi personalizând asistenţa medicală astfel încât să fie mai utilă fiecărei persoane, putem ajuta la crearea unei vieţi mai sănătoase. Pacientul reprezintă întreaga familie şi numai dacă avem grijă de toată familia printr-o abordare axată pe familie putem reuși să avem grijă de bebeluș așa cum se cuvine.

Schimbare prin lumină

 

Philips a creat un sistem de iluminat care protejează mama şi copilul. În mod normal, o secţie de terapie intensivă are un singur întrerupător pentru tot salonul, deşi nevoile fiecărui bebeluş din incubator sunt diferite. Cu sistemul Mangiagalli, lumina se poate regla - se poate intensifica atunci când personalul medical trebuie să realizeze proceduri şi se poate reduce în alte momente.

Îngrijire axată pe familie

Creăm un mediu mai plăcut în secţia de terapie intensivă pentru bebeluşi şi pentru familiile lor.

Dispozitive de monitorizare şi instruire

 

Furnizarea tehnologiei reprezintă numai jumătate din acţiune – o parte din filosofia Philips este aceea de a se asigura că tot personalul medical este instruit corect şi periodic cu privire la utilizarea echipamentelor de înaltă tehnologie pentru îngrijire neonatală.

Schimbăm starea de spirit a mamei

 

Philips a colaborat cu spitalul şi pentru a renova saloanele de stimulare a lactaţiei. Noul sistem, cu lumini delicate şi liniştitoare, poate fi controlat foarte uşor pentru a ajuta mamele să se relaxeze şi să colecteze lapte.

Alăptare îmbunătăţită

Alăptare îmbunătăţită

Din culisele saloanelor de stimulare a lactaţiei de succes ale spitalului Mangiagalli.

Laptele matern: o hrană vitală

 

Colectarea laptelui matern este esenţială pentru bebeluşii născuţi prematur, deoarece ei nu au dezvoltat încă instinctul de a suge la sân. Nu trebuie să se subestimeze importanţa laptelui matern pentru bebeluşi sau a substanţelor nutritive din el; acesta furnizează anticorpii necesari pentru întărirea sistemului imunitar, lucru extrem de important pentru copiii născuţi prematur. Fă clic pentru a afla mai multe.

Implicaţii pentru sănătatea noastră

 

Lumina are un puternic efect revigorant asupra sănătăţii noastre şi abia acum începem să înţelegem cum ne pot afecta anumite nuanţe. În spitale, unde oamenii sunt mai neliniştiţi şi mai vulnerabili, acest lucru este extrem de important. Potenţialul de a dezvolta această tehnologie pentru alte grupe de vârstă şi în alte unităţi de îngrijire specială este imens.