Innovation and you

Iluminat inteligent pentru un oraş mai sigur

Urbaniştii din Rotterdam şi sistemul de iluminat stradal cu conexiune Philips CityTouch ajută la rezolvarea problemelor de iluminat urban fără a seca bugetul oraşului. Sistemul de iluminat stradal cu conexiune le permite autorităţilor locale să folosească iluminatul stradal din Rotterdam cu eficienţă şi eficacitate pe timp de noapte, generând mai puţină lumină acolo unde se poate, şi mai multă acolo unde este nevoie de ea.

Sisteme de iluminat cu conexiune pentru o populaţie în creştere

 

Viteza cu care creşte populaţia pune numeroase probleme autorităţilor municipale şi cetăţenilor. Philips crede că oraşele pot deveni locuri mai plăcute şi că iluminatul cu conexiune poate juca un rol important. Soluţiile de iluminat mai inteligente şi mai durabile pot ajuta oamenii să trăiască, să muncească şi să socializeze în oraşe sigure şi atrăgătoare.

În prezent, jumătate din populaţia globului trăieşte în mediul urban.

Se estimează că acest procent va creşte la 70% în 2050.

În 2030, populaţia urbană globală va fi depăşit 5 miliarde de locuitori.

Impactul iluminatului inteligent

 

Populaţia urbană globală va depăşi 8 miliarde de locuitori până în 2030, ceea ce înseamnă că 50% din populaţia globului va trăi în mediul urban. Acest procent va ajunge la 70% în 2050. Vom avea nevoie de sisteme de iluminat mai eficiente, având în vedere că iluminatul urban poate ajunge să reprezinte până la 60% din factura la curent a autorităţilor locale.

Facem din Rotterdam un oraş mai viu

Oraşul luminilor

Vezi cum Philips CityTouch a transformat un oraş şi i-a ajutat pe oameni să se simtă mai în siguranţă.

Problema cu care ne confruntăm toţi

Cei mai mulţi dintre noi luăm de bun faptul că lămpile stradale ne luminează străzile, însă un iluminat de bună calitate poate crea şi un sentiment de siguranţă, ajutând localnicii să se bucure de viaţă şi să profite la maximum de ceea ce le oferă oraşul. Oraşele trebuie să rămână nişte locuri atrăgătoare şi sigure pentru locuitori şi turişti şi să se dezvolte ca centre economice. Însă acest lucru trebuie să fie în echilibru cu realitatea dură a limitelor bugetare şi cu cerinţele de diminuare a amprentei de carbon prin folosirea a mai puţine resurse.

Ideea era să creăm un oraş plin de viaţă. Philips ne-a ajutat enorm. CityTouch poate controla luminile de la distanţă. Noi acordăm atenţie lucrurilor pe care şi le doresc cetăţenii, iar ei trebuie să se simtă bine şi în siguranţă în oraşul lor.”

 

Sander van Beurden

Şef Planificare Urbană, Municipalitatea Rotterdam

Inventatorii de la Philips au conceput CityTouch System, un sistem care oferă aplicaţii web simple pentru gestionarea unei reţele de lămpi stradale cu LED şi pentru analizarea datelor despre iluminat. De exemplu, în zonele din Rotterdam care sunt circulate mai intens se pot aprinde mai multe lumini. În zonele mai liniştite, care nu au nevoie de atât de multă lumină, autorităţile municipale pot reduce intensitatea luminii separat pe câte o stradă.
Sistemul inovator de gestionare conceput de Philips foloseşte tehnologie wireless pentru a controla separat fiecare bec. Aşadar, prin simpla apăsare a unui buton, luminile pot fi diminuate sau intensificate – sau stinse. În doar câteva secunde, se poate răspândi mai multă lumină în zonele în care este nevoie de aceasta, de exemplu în cazul unei aglomeraţii sau al unui accident rutier. Sistemul de iluminat inteligent poate, de asemenea, să identifice locurile în care se defectează o lampă şi trebuie să fie înlocuită.

Inspirăm privelişti urbane

 

Philips CityTouch permite gestionarea sistemului de iluminat al unui întreg oraş dintr-o singură interfaţă online. Acesta oferă în timp real rapoarte de întreţinere şi rapoarte privind starea de funcţionare. Operatorii iluminatului public pot urmări consumul şi energia generată în fiecare parte a sistemului şi pot regla nivelurile de iluminare după cum consideră că este necesar.

Facem din Rotterdam un oraş mai viu

Impactul Philips CityTouch asupra oraşului Rotterdam

Un urbanist explică modul în care a contribuit Philips CityTouch la schimbarea oraşului.

Explorează CityTouch

 

Philips a creat CityTouch: un sistem online de gestionare a iluminatului exterior care oferă control dinamic, inteligent şi flexibil la nivelul întregului oraş. Fă clic pentru a afla mai multe.

În fiecare zi lucrez cu bicicleta. Iarna, în ultimele ore ale zilei, este deja întuneric. Mai multă lumină ne poate aduce mai multă siguranţă.”

 

Erik

Curier pe bicicletă, Rotterdam

Impactul Philips CityTouch asupra Rotterdam

Facem din Rotterdam un oraş mai viu

Află de la localnici despre impactul pozitiv pe care îl are sistemul asupra vieţii lor.

Rezultate pentru întreaga lume

 

Într-o lume din ce în ce mai urbanizată, o astfel de tehnologie poate avea beneficii infinite pentru cetăţeni şi autorităţi. Flexibilitatea software-ului şi LED-urile ecologice ale sistemului Philips CityTouch înseamnă un impact mai mic asupra resurselor planetei. Cu sistemul inteligent de gestionare a iluminatului CityTouch, putem face oraşele mai sigure, mai energice şi mai atrăgătoare.