Innovation and you

Grijă și inovație pentru cei mici

 

Importanța alăptării pentru un start sănătos în viață.

 

Laptele matern este, fără îndoială, cel mai bun start în viață pe care o mămică îl poate oferi bebelușului ei. Laptele matern este steril bacteriologic și furnizează toată cantitatea de vitamine, enzime și factori de apărare de care bebelușul are nevoie pentru o dezvoltare armonioasă și sănătoasă.

 

Multe dintre proaspetele mămici consideră că alăptatul este natural, chiar de la început, dar sunt și mămici care întâmpină greutăți.

 

„Toate cercetările din domeniu arată că laptele matern are o compoziție unică, fiind esențial pentru creșterea și dezvoltarea bebelușilor, oferindu-le necesarul de vitamine, minerale, proteine, lipide și lichide de care aceștia au nevoie, dar, mai ales, stabilind, prin actul alăptării, o legatură foarte puternică între mamă și copil. De aceea, Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă până la șase luni și continuarea ei, până la doi ani, în paralel cu diversificarea”, explică Marina Otelea, Presșdintele Executiv al Asociației SAMAS.

În România, rata de alăptare exclusiv până la 6 luni este în creștere, de la 12% în 2011 la 29% în prezent. 

Sursa: Studiul SAMAS 2016 de Alăptare și Nutriție.

Una dintre cele mai importante perioade din viața unei mămici – și, cu siguranță din viața noului său născut – este cea a celor prime săptămâni, când alăptatul devine un ritual esențial.

 

Prin alăptare, un nou-născut obține imunitate mai bună și o mai mare protecție împotriva diabetului, rahitismului, obezității și chiar împotriva unor forme de cancer. De asemenea, alăptatul ajută tinerele mame să își recapete greautatea ințială și să evite depresia postnatală.

 

Philips recunoaște importanța alăptării și este un partener de încredere pentru toate mamele care își doresc să le ofere bebelușilor lor o alimentație completă și un start sănătos în viață. Cu peste 30 de ani de experiență clinică, Philips Avent oferă produse și soluții inovatoare pentru toate nevoile tinerelor mame.  

 

Află mai multe

 

 

Prima bancă de lapte

din România, în timp ce în Europa sunt 210