Innovation and you

Ferme urbane care se dezvoltă prin iluminare cu LED-uri 

Sustenabilitatea este un concept cheie care stă la baza celor mai multe strategii inovatoare aplicate de Philips. Considerăm că resursele planetei trebuie tratate cu mult mai mult respect şi cu responsabilitate. Ţinând cont de acest aspect ca preocupare majoră, centrele noastre de cercetare sunt hotărâte să se asigure că produsele noi funcţionează în armonie cu mediul şi îl protejează.

Gândeşte-te, de exemplu, la spaţiu şi la lumina solară. În fermele urbane din Marea Britanie, acestea sunt insuficiente din cauza amplorii pe care o ia urbanizarea în fiecare an – însă lumina artificială poate creşte calitatea şi cantitatea legumelor într-o manieră eficientă din punct de vedere energetic.

Prin creşterea culturilor pe verticală, fermierii pot planta mai multe plante pe acru decât într-o fermă tipică de teren, ceea ce ajută la obţinerea unor recolte mai bogate în fiecare an.”

 

Philips Horticulture: sustainable farming lighting (Horticultură Philips: iluminat agricol sustenabil), Parteneriat media Philips/Telegraph, 2014

Printr-o colaborare unică, Philips şi Green Sense Farms (GSF), un agricultor comercial din Chicago, au încheiat un parteneriat pentru a construi una dintre cele mai mari ferme comerciale interioare folosind lumină de creştere cu LED. Lucrând împreună, Philips continuă să inoveze şi să perfecţioneze iluminatul cu LED pentru culturi interioare, care stimulează fotosinteza plantelor reducând, în acelaşi timp, consumul de energie pentru obţinerea unor legume delicioase şi nutritive într-o manieră sustenabilă.

Se estimează că 805 milioane

de oameni sunt subnutriţi la nivel mondial. Cu 100 de milioane mai puţin decât în ultimul deceniu.

 

Sursă: The state of food insecurity in the world today (Starea nesiguranţei alimentare în lume astăzi), FAOUN

Prin creşterea culturilor pe verticală, fermierii pot planta mai multe plante pe acru decât într-o fermă tipică de teren, ceea ce ajută la obţinerea unor recolte mai bogate în fiecare an. Se produce o cantitate mult mai mică de deşeuri, nu există apă de şiroire şi nivelul gazelor cu efect de seră este minim, deoarece alimentele cresc în locul în care sunt consumate.
Acesta este tipul de inovaţie accelerată de pionierat care, într-o lume din ce în ce mai urbanizată, poate ajuta la hrănirea populaţiei aflate în creştere fără a dăuna planetei. Nu numai în Marea Britanie există ferme urbane şi culturi interioare.
Multe centre urbane din lume se confruntă cu lipsa de spaţiu şi lumină; sistemele LED, care sunt flexibile, controlabile şi eficiente energetic, prezintă un potenţial imens de a rezolva această problemă. Având cunoştinţe despre rolul pe care îl are lumina în biologia plantei, Philips transformă acest potenţial în realitate. Reţetele sale de iluminat horticol ajută agricultorii să crească producţia, să reducă costurile şi să prelungească perioadele de creştere. Iar aceste cunoştinţe ajută la deschiderea unei noi ere a agriculturii urbane, unde alimentele sunt crescute local în spaţii limitate fără lumină naturală.
Organizaţia Naţiunilor Unite estimează că populaţia globului va creşte cu 2,3 miliarde de locuitori până în anul 2050 şi că 68% din populaţie va trăi în mediul urban. Îngrijorător, 80% din terenul bun pentru agricultură este deja în uz. Aceste date arată că este nevoie de o agricultură urbană, ceea ce presupune creşterea plantelor în interior, pe mai multe etaje, fără acces la lumină naturală.
Fără lumină naturală, lumina artificială este esenţială. Aceste LED-uri inovatoare oferă un avantaj însemnat faţă de lămpile horticole tradiţionale, producând lumină în culori pure şi la niveluri spectrale care sporesc culturile şi calitatea. LED-urile şi „reţetele” de iluminare optimizate joacă un rol important în horticultura modernă: creşterea producţiei, reducerea costurilor cu energia, consumarea de produse preferate tot timpul anului şi creşterea valorii nutriţionale.
În plus, eficienţa energetică a sistemelor cu LED ajută companiile să economisească bani, pentru că se consumă mai puţină energie, ceea ce aduce o schimbare în bine nu numai în vieţile oamenilor, ci şi în bugetele acestora.

Ce procent din populaţie se estimează că va locui în oraşe în 2050?

Aproximativ 70%. Se stimează că populaţia globului va depăşi 9 miliarde de locuitori. Creşterea populaţiei va duce probabil la creşterea tensiunii exercitate asupra resurselor naturale care furnizează energie şi hrană. Sursa: OECD Environmental Outlook to 2050 (Perspectivele OCDE asupra mediului pentru 2050)