Innovation and you

Inovația care salvează vieți

 

Pentru bebelușii născuți prematur sau cei născuți cu probleme de sănătate, laptele matern este unul dintre cei mai importanți factori pentru o dezvoltare armonioasă. Laptele matern le oferă bebelușilor protecție naturală împotriva infecțiilor, le crește imnunitatea și le asigură nutriția vitală. 

 

Din păcate, unele mame nu pot alăpta natural sau nu produc suficient lapte matern pentru a satisfice nevoile bebelușului. În aceste cazuri, băncile de lapte sunt de mare ajutor.

Atunci când mama biologică nu își poate alăpta copilului, prima alternativă, dacă este disponibilă, ar fi utilizarea laptelui matern donat de alte mame. Băncile de lapte matern sunt necesare în astfel de cazuri.

Conform recomandării Organizației Mondiale a Sănătății/UNICEF

Având în vedere toate acestea, Philips a decis să susțină crearea primei bănci de lapte matern din România. În anul 2014, proiectul a fost inițiat de Asociatia “Inima Copiilor” și Asociația Consultanților în Lactație din România

Prima bancă de lapte

din România, în timp ce în Europa sunt 210

Cum va funcționa banca de lapte?

 

Odată donat de mame, fiecare doză de lapte donat este verificată microbiologic după colectare și pasteurizat, pentru a garanta siguranța produsului. Înainte de a fi congelat pe termen lung, laptele este verificat prin sondaj a doua oară.

 

Primii care vor beneficia de sprijinul băncii de lapte matern din România vor fi micuții pacienți aflați în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgență pentru copii „Maria Sklodowska Curie”, din București. 

 

Află mai multe despre proiect