Ultimele noutăți | România

Iul 01, 2017

Innovation Day powered by Philips în cadrul SSIMA 2017


Philips sprijină, pentru al doilea an consecutiv, formarea noilor generații de ingineri și cercetători în imagistică medicală, alături de cei mai buni specialiști din lume în acest domeniu, în cadrul Școlii Internaționale de Imagistică cu Aplicații Medicale (SSIMA), în calitate de partener principal.

SSIMA 2017

România se numără printre puținele țări din lume care găzduiesc proiecte educaționale cu scopul de a susține dezvoltarea cercetării și a antreprenoriatului în domeniul ingineriei medicale. SSIMA 2017 Evenimentul este organizat de Universitatea Politehnică din București, Technion – Israel Institute of Technology și Eindhoven University of Technology, cu sprijinul Philips în calitate de partener principal.

SSIMA 2017

În cadrul ediției de anul acesta a SSIMA, participanții vor interacționa cu nume importante din domeniul ingineriei medicale din Statele Unite, Franța, Olanda, Israel, Germania și România și vor asista la prezentări despre ultimele descoperiri și proiecte de cercetare și dezvoltare a imagisticii medicale. Școala se adresează masteranzilor, doctoranzilor, post-doctoranzilor, cercetătorilor tineri și cu experiență, personalului academic sau care activează în industria medicală. De asemenea, participanții vor interacționa cu specialiștii prezenți și aparatură medicală de ultimă generație printr-o serie de workshop-uri.

„SSIMA urmărește să aducă în România cei mai buni specialiști din domeniul ingineriei medicale care să împărtășească din experiența lor cursanților școlii. Ne aflăm deja la a treia ediție și ne bucură faptul că un jucător mare pe piață, cum este Philips, sprijină programul. Acest lucru ne dovedește că avem susținerea de a forma specialiștii care vor contribui la construirea inovațiilor medicale din viitor, iar implicarea mediului privat este esențială în acest sens pentru că oferă puterea logistică și financiară necesară pe care mediul public nu o are întotdeauna”, a declarat Elena Ovreiu, lector în cadrul Facultății de Electronică și Telecomunicații și Facultății de Inginerie Medicală a Universității Politehnica București și organizatorul evenimentului.


„Domeniul sănătății este într-un proces accelerat de evoluție, iar inovațiile tehnologice sunt motorul acestei transformări. Așadar, vedem un potențial deosebit pentru tinerii studenți și cercetători care doresc să contribuie la acest proces prin proiecte inovatoare și ne bucurăm să susținem inițiativa SSIMA. Școala de vară oferă participanților oportunitatea de a învăța de la specialiști renumiți la nivel mondial și, în același timp, prin implicarea noastră, de a interacționa cu produse de ultimă generație dedicate imagisticii medicale”, a declarat Alexandru Popescu, CEO Philips pentru Sud-Estul Europei.

 

Printre vorbitorii de anul acesta de la SSIMA se numără: Prof. Natalia Trayanova (Johns Hopkins University, SUA), Dr. Ovidiu Andronesi (Harvard Medical School, SUA), Prof. Alfred M. Bruckstein (Technion – Israel Institute of Technology), Prof. Bart Romeny (Eindhoven University of Technology, Olanda), Prof Alain Trouvé (Ecole Normale Superieure, Cachan, Franța), Prof. Laurent Cohen (Universite Paris Dauphine, Franța) și Prof. Marius Leordeanu, Institutul de Matematică al Academiei Române, România). Mai multe detalii despre agendă sunt disponibile pe pagina evenimentului.

Innovation Day powered by Philips în cadrul SSIMA 2017

În cadrul SSIMA, Philips își propune să completeze perspectiva cercetătorilor și profesorilor din domeniul ingineriei medicale cu experiența practică a tehnologiilor de ultimă generație dezvoltate pe baza proiectelor de cercetare. Participanții la SSIMA vor participa la o serie de workshop-uri interactive prin intermediul cărora vor explora dimensiunea clinică  a inovațiilor aduse în arii ca ultrasonografie, terapii ghidate imagistic și procesare avansată a imaginilor clinice.

 

De asemenea, unul dintre participanți va avea șansa de a beneficia de o oportunitate unică oferită de Philips, aceea de a vizita Centrul de Cercetare Philips din Eindhoven din cadrul High Tech Campus (HTC) Eindhoven, centrul de inovații tehnologice din Olanda, in cadrul unei excursii de 3 zile. Câștigătorul competiției ce se desfășoară pe durata SSIMA va interacționa cu membri din echipa de cercetare și dezvoltare a Philips în domeniul imagisticii medicale, va vizita fabrica Philips și va descoperi cum activitatea de cercetare este transpusă în sisteme de ultimă generație care contribuie la îmbunătățirea calității actului medical.

Despre Royal Philips

Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) este este o companie de tehnologie în domeniul sănătății axată pe îmbunătățirea sănătății oamenilor și generarea de rezultate mai bune pe tot parcursul ciclului de îngrijire a sănătății, de la un stil de viață sănătos și prevenție, la diagnostic, tratament și îngrijire la domiciliu. Philips utilizează tehnologii avansate și expertiza clinică împreună cu cea pentru produsele destinate consumatorilor, pentru a oferi soluții integrate. Cu sediul în Olanda, compania este lider în imagistica medicală, intervenții ghidate imagistic, sisteme de monitorizare a pacienților și informatică medicală, precum și în domeniul sănătății consumatorilor și cel al îngrijirii la domiciliu. Portofoliul Philips de tehnologii pentru sănătate a generat în 2016 vânzări de 17,4 miliarde de euro, iar compania are aproximativ 17.000 de angajați și este prezentă în peste 100 de țări. Mai multe noutăți despre Philips sunt disponibile la www.philips.com/newscenter.

Citeşte mai multeCiteşte mai puţin

Subiecte

Contacte

Andra Alexandru

Andra Alexandru

Marketing Communication & PR Manager South East Europe

Responsabil comunicare corporativă și pentru soluțiile destinate profesioniștilor din domeniul sănătății

Tel: + 40 768 002 372

Share în reţelele sociale

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.