0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Alăptarea – sfaturi si trucuri

    Cum începi

    Laptele matern este cea mai bună hrană pentru bebeluşi şi se recomandă ca bebeluşul tău să fie hrănit numai cu lapte matern în primele şase luni. Aici vei găsi sfaturile noastre utile privind alăptarea pentru un ca începutul să fie perfect .

    Philips AVENT - Advice for breastfeeding

    Cursuri de alăptare

    Înainte ca bebeluşul tău să sosească, poate ţi-ar plăcea să afli cum apare şi se menţine lactaţia, mergând la un curs local sau la un atelier organizat de o moaşă pentru a te simţi mai încrezătoare atunci când se apropie clipa. De asemenea, poţi vorbi cu prietenii sau cu membrii familiei care au trecut prin experienţa plăcută a alăptării şi poți solicita implicarea partenerului şi a familiei de la bun început pentru a avea şi sprijinul lor.

    Alegerea unei poziţii confortabile

    Alăptarea este o abilitate pe care o pot gestiona majoritatea mamelor destul de uşor, însă uneori durează până când găseşti cea mai bună poziţie pentru bebeluş la sânul tău. Dacă te simți confortabil şi găseşti o poziţie care îţi place, îţi va fi mai uşor şi ţie, şi micuţului tău.

    Poziţia de leagăn

    Aşează-te în pat sau într-un scaun confortabil care îţi sprijină spatele. Ţine-ţi genunchii uşor mai ridicaţi decât şoldurile - s-ar putea să ai nevoie de un taburet pentru picioare.

    • Foloseşte perne pentru a-ţi sprijini bebeluşul la înălţimea sânului. Apoi aşează-ţi bebeluşul pe o parte; cu capul aşezat confortabil în îndoitura cotului tău
    • După ce bebeluşul este poziţionat corect, susţine-ţi sânul dedesubt cu patru degete şi aşează-ţi degetul mare uşor deasupra

    Poziţia la subsuoară sau „minge de fotbal”

    Poziţia la subsuoară este o alegere bună dacă sânii tăi sunt foarte mari, dacă ai născut prin cezariană sau dacă ai gemeni.

    • Aşează-te, punând o pernă lângă tine pentru a-ţi sprijini braţul
    • Aşează-ţi bebeluşul de-a lungul antebraţului, susţinând ceafa bebeluşului cu mâna
    • Aranjează picioarele bebeluşului astfel încât să fie strânse sub braţul tău, cu genunchii bebeluşului direct la subsuoară
    • Pentru bebeluşii mai mici, poate fi necesară o pernă pentru a aduce bebeluşul mai aproape de sânul tău

    Poziţia culcat

    Poziţia pe o parte îţi permite să te întinzi în timpul alăptării, ceea ce înseamnă că te poţi relaxa în pat în timp ce alăptezi.

    • Aşează-te confortabil pe o parte, punându-ţi o pernă de sprijin la spate
    • Pune o altă pernă între picioarele tale, cu genunchiul de deasupra îndoit şi sprijinit pe pernă
    • Pune bebeluşul lângă tine, cu burtica lipită de a ta pentru ca guriţa micuţului tău să fie la nivelul mamelonului
    • Sprijină sânul cu mâna opusă pentru a-l ajuta pe bebeluş să se prindă de el

    Prinderea

    După ce ai găsit poziţia cea mai confortabilă, adu-ţi bebeluşul la sân, nu sânul la bebeluş. De asemenea, asigură-te că bebeluşul tău îşi poate da uşor capul pe spate când se hrăneşte.

    Bebeluşul tău va lua în guriţă mamelonul, areola (areola este partea mai întunecată din jurul mamelonului) şi o parte din pielea din jurul mamelonului, în funcţie de dimensiunea areolei. Vei şti că bebeluşul s-a ataşat corect de mamelonul tău dacă la năsuc este vizibilă o porţiune mai mare din areolă decât la bărbie.

    Odată ce este pus la sân în mod corespunzător, bebeluşul tău va suge la început mai rapid pentru a stimula reflexul de ejecţie şi apoi mai încet pe măsură ce laptele începe să curgă.

    Mese complete

    Odată ce corpul tău începe să producă lapte (la 2-5 zile de la naştere), trebuie să încurajezi bebeluşul să sugă complet primul sân înainte de a-l oferi pe al doilea. Acest lucru îi permite sa sugă laptele bogat în calorii care îl ajută să doarmă liniştit şi să ia în greutate. Nu toţi bebeluşii vor continua să se hrănească de la al doilea sân, aşa că lasă-ţi copilul să decidă.

    Ajută-ţi bebeluşul să sugă complet, stimulându-l atunci când devine mai somnoros după un timp scurt. Încearcă să schimbi poziţia, să îi scoţi un rând de haine sau să îl gâdili pentru a-l trezi.

    Durata unei alimentări este diferită în funcţie de mamă şi de bebeluş - aceasta poate fi de 10 până la 40 de minute. Totul depinde de vârsta bebeluşului tău, de tehnică şi de reflexul tău ejecție a laptelui.

    Ataşarea corectă

    Dacă bebeluşul tău nu este ataşat corect de sân, laptele nu curge corect, fiind posibil ca bebeluşul tău să nu primească destul lapte. Nu va fi confortabil nici pentru tine deoarece te poţi alege cu sânii inflamaţi dacă sunt prea plini de lapte, precum şi cu mameloanele iritate.

    Iritaţia poate fi cauzată de faptul că mamelonul tău este prea aproape de partea din faţă a gurii bebeluşului tău. Poziţia corectă este în spate, lângă partea palatală moale a acestuia. Dacă vezi că depui eforturi în continuare, cere-i sfaturi medicului tău.

    Fericit şi liniştit

    În final, dacă bebeluşul tău pare fericit şi liniştit între mese şi dacă ia constant în greutate, poţi fi sigură că laptele tău curge bine şi că alăptarea decurge în regulă.

    Te rugăm să fii conştientă de faptul că informaţiile oferite în aceste articole sunt doar sfaturi cu caracter general şi nu trebuie considerate în niciun caz ca un substitut al sfaturilor medicale de specialitate. Dacă tu, familia sau copilul tău prezentaţi simptome sau condiţii grave sau persistente, apelează la asistenţă medicală de specialitate. Philips Avent nu poate fi făcut răspunzător pentru nicio daună care ar putea rezulta în urma utilizării informaţiilor furnizate pe acest site web.

    Produse corelate

    Sfaturi corelate

    Sterilizarea accesoriilor de hrănire a bebeluşului

    Sterilizarea accesoriilor de hrănire a bebeluşului

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.