Îngrijirea mamei şi copilului
Îngrijirea mamei şi copilului

Sterilizarea accesoriilor de hrănire a bebeluşului

Sterilizarea accesoriilor tale de hrănire pentru primele şase luni îţi protejează bebeluşul de microbii dăunători până când sistemul imunitar al micuţului tău s-a dezvoltat complet şi a devenit mai puternic.

Philips AVENT - Sterilizing baby feeding equipment

Alăptarea

Hrănirea bebeluşului tău cu lapte matern este primul pas perfect spre construirea unui sistem imunitar sănătos, precum şi asigurarea celei mai bune nutriţii. În timp ce te concentrezi să institui alăptarea, nu este necesar să utilizezi niciun accesoriu pentru hrănire. 

Sterilizarea biberoanelor şi a suzetelor

După ce s-a instituit alăptarea şi alegi să foloseşti o pompă de sân, un biberon, suzete (sau orice alte accesorii care vin în contact cu laptele şi cu bebeluşul tău), este esenţial să le sterilizezi înainte de fiecare utilizare. Microbii din lapte pot fi destul de dăunători pentru un bebeluş cu sistemul imunitar nedezvoltat. Dacă uiţi să cureţi şi să sterilizezi în mod corect accesoriile de alimentare a bebeluşului tău, pot apărea tulburări de burtică, diaree şi un bebeluş şi o mămică nefericită. 

Desigur, poate crezi că este încă o muncă de care te poţi lipsi, însă sterilizarea este rapidă, simplă şi eficientă, mai ales cu un sterilizator care utilizează abur şi căldură. 

Accesorii de înţărcat

Dacă ai introdus alimentele solide înainte de şase luni, este înţelept să sterilizezi castroanele şi linguriţele. După această perioadă, trebuie să sterilizezi numai accesoriile de hrănire cu lapte, precum biberoanele şi pompele de sân până când micuţul tău împlinește un an.

Te rugăm să fii conştientă de faptul că informaţiile oferite în aceste articole sunt doar sfaturi cu caracter general şi nu trebuie considerate în niciun caz ca un substitut al sfaturilor medicale de specialitate. Dacă tu, familia sau copilul tău prezentaţi simptome sau condiţii grave sau persistente, apelează la asistenţă medicală de specialitate. Philips Avent nu poate fi făcut răspunzător pentru nicio daună care ar putea rezulta în urma utilizării informaţiilor furnizate pe acest site web.

Produse corelate

Sfaturi corelate

Introducerea alimentelor solide

Introducerea alimentelor solide

Probleme frecvente de sănătate a bebeluşului

Probleme frecvente de sănătate a bebeluşului