Pentru consumatori
Produse

Prăjitură cu brânzâ şi fruncte de pădure

Ingrediente pentru blat

250 g biscuiţi
100g unt topit

Ingrediente pentru umplutura cu brânză

500g mascarpone
75g zahăr
4 foi de gelatină
zeama unei jumătăţi de lamâi
2dl cremă
100g căpşuni
50g fructe de pădure albastre
50g fructe de pădure roşii
cireşe pentru decorat

Metodă de preparare a blatului:

Aplică accesoriul de procesare a alimentelor pe robotul de bucătărie.
Foloseşte accesoriul cu lame pentru a zdrobi biscuiţii mărunt.
Topeşte untul şi amestecă-l cu biscuiţii zdrobiţi.
Pune foie de copt în tava de copt de aprox. 20 cm.
Toarnă compoziţia în tava de copt, până ce acesta acoperă toată tava.

Metodă de preparare a cremei

Dizolvă cele 4 foi de gelatină in 4 linguri de apă fierbinte.
Inlătură accesoriul de procesare a alimentelor, aplică accesoriul pentru frişcă şi amestecă crema în bol la cea mai mare viteză.
Scoate crema din bol şi pune-o deoparte într-un alt recipient.
Curăţă bolul şi inlocuieşte accesoriul pentru frişcă cu accesoriul pentru batere.

Bate crema de mascarpone împreună cu zahărul şi zeama de la o lămâie.
Amestecă crema împreună cu foile de gelatină dizolvate, până ce compoziţia devine omogenă.
Umple forma cu compoziţia cu mascarpone şi pune prăjitura la frigider pentru cel puţin 3 ore.
Spală fructele şi taie căpşunile în jumătăţi.
Scoate cu atenţie prăjitura din formă şi presară fructele deasupra.

Poftă bună!