Pentru consumatori
Produse

Desert cu mere şi crustă crocantă

Ingredientele aluatului

5 ouă
125g zahăr
125g făină

Ingredientele crustei

100g fulgi de ovăz
125g făină
115g unt rece
100g zahăr
1 vârf de pudră de scorţişoară
1 vârf de nucşoară
1 vârf de cuţit de anason stelat
4 mere
4 linguri zahăr brun
zahăr pudră

Ingredientele toppingului

1 pachet napolitane
0.5l cremă
100g zahăr

Metoda de preparare a desertului

Bate zahărul împreună cu ouăle la viteză maximă cu ajutorul accesoriului de frişcă al robotului .
În momentul în care poţi crea un 8 pe spumă care să-şi păstreze forma, vei ştii că spuma este gata.
Cerne făina și amestec-o ușor cu compoziţia cu ou. (nu o bate)
Se toarnă compoziţia într-o tava de copt unsă şi se coace 30 minute. Pentru a verifica dacă aluatul este făcut foloseşte o scobitoare, şi vezi dacă după ce o treci prin aluat iese curată sau nu.
Pune o lavetă pe masa de lucru unde vei aşeza desertul, apoi presară zahăr peste el pentru decor.

Metoda de preparare a crustei

Cântăreşte toate ingredientele şi taie untul rece în cuburi mici.
Amestecă toate ingredientele într-un bol mare : făina, fulgii de ovăz, zahărul şi untul.
Asezonaţi compoziţia cu scorţişoară, anason stelat şi pudră de carmadom.
Spală-te pe mâini şi frământă toate ingredientele într-un aluat sfărâmicios.
Preîncălzeşte cuptorul la 200 ° C şi curăţă merele de coajă apoi taie-le în mici bucăţele.
Ia un vas de copt şi umple-l cu merele tăiate.
Presară zahărul brun peste compoziţia cu mere şi amestecă.
Întinde aluatul sfărămicios peste mere în vasul de copt.
Coace desertul în cuptorul încins, apoi lasă-l să se răcească pentru 25-30 minute.

Decorarea desertului

Taie prăjitura în 3 discuri egale.
Bate crema şi zahărul cu ajutorul accesoriului pentru frişcă la viteza maximă a robotului.
Aşează pe primul strat al prăjiturii compoziţia cu mere şi adaugă frişca cu ajutorul unei pungi pentru ornat.
Adaugă cel de-al doilea strat al prăjiturii, repetă primul pas şi pune ce-l de-al treilea strat peste.
Repetă acest pas şi decorează desertul cu friscă, prăjiturele, bucăteţe de ciocolată, mere şi zahăr pudră.

 

Poftă bună!