1. Într-un bol mediu, turnați 1/2 ceaşcă de lapte, 1 1/2 linguriţă de unt topit, gălbenuş de ou, vanilie şi 2 linguriţe de lichior de alune, folosind mixerul de mână, după care adăugați 1 linguriță de cacao, 2 linguriţe de zahăr pudră și făină treptat și amestecați până este complet încorporat.
2. Topiţi la foc mic 1/2 de linguriţă de unt într-o tigaie și adăugați 1 lingură de lapte şi 2 linguriţe de lichior de alune în untul topit, 1 lingură de cacao şi 2 linguriţe de zahăr pudră și amestecați pe foc mic pentru a se pătra cald.
3. Turnați 1/4 ceaşcă de compoziţie într-o tigaie de teflon pentru a forma un disc subțire și prăjiți timp de 2 minute, după care întoarceți-o pe cealaltă parte pentru încă 1 minut.
4. Întindeți clătita pe o farfurie. Adăugaţi 1/4 de banană feliată pe clătită şi turnați 1/4 din sosul de ciocolată peste banane.
5. Rulaţi sau împăturiţi clătita. Se servește caldă cu zahăr pudră sau ciocolată pe deasupra.