Cele mai bune idei înscrise în proiectul Philips "Idei de viitor", la un pas de a deveni realitate

Juriul proiectului Philips „Idei de viitor"a selectat cele mai bune idei înscrise, din care trei idei vor fi votate de public pentru a fi implementate printr-o investiție de 100.000 de euro

august 25, 2014

Bucureşti, 25 august 2014 – Pe parcursul a două luni de desfășurare a competiției de idei care pot schimba în bine viitorul copiilor, platforma Philips „Idei de viitor” – www.ideideviitor.ro - a avut peste 1.000 de idei înscrise și a înregistrat peste 100.000 de vizitatori. În prezent, juriul format din specialiști în medicină, mediu, arhitectură și protecție socială a desemnat ideile finaliste pentru fiecare temă în parte, urmând ca oamenii să se implice mai departe, să voteze cele mai bune trei idei câștigătoare care vor fi implementate de Philips România printr-o investiție totală de 100.000 de euro.

“Rezultatele pe care le-am obținut ne reconfirmă faptul că familia are un rol foarte important pentru români, iar preocuparea acestora pentru sănătatea şi viitorul copiilor este o prioritate. Interesul şi implicarea celor peste 100.000 de oameni care au accesat platforma noastră ne dau încredere că misiunea Philips de a îmbunătăţi viaţa oamenilor prin inovaţie este oportună şi cu un pas mai aproape de a fi realizată. Încurajăm în continuare cât mai mulți oameni să vină alături de noi şi să voteze ideile care îi inspiră, pe care le vom implementa pentru viitorul copiilor din România”, a afirmat Robin van Rozen, CEO al companiei Philips Europa de Sud Est.

Fiecare dintre cele trei teme principale are trei idei finaliste selectate de juriu, din care oamenii pot vota ideea favorită, care va schimba în bine viața copiilor din România.

Astfel, tema Perioada de sarcină are trei idei finaliste: Curs prenatal de nutriție a copilului, care propune cursuri de informare pentru viitoarele mămici privind alimentația în timpul perioadei de sarcină; Școala mamei, prin care viitoarele mămici participă la cursuri gratuite, specializate pentru educația privind sarcina și nașterea; Pachet Start în viață pentru bebeluși prin care viitoarele mame care au efectuat toate examenele obligatorii de monitorizare a sarcinii vor primi fiecare un set de produse necesare pentru îngrijirea bebelușului în primii pași în viață.

Pentru tema Start sănătos în viață au fost selectate următoarele idei: Bancă pentru depozitarea laptelui de mamă, o inovație în acest moment pentru România, care nu dispune de nicio bancă pentru depozitarea laptelui de mamă; Consultant în alăptare în fiecare maternitate, de care pot beneficia cât mai multe viitoare mămici, pentru o informare corectă despre importanța alăptării; Campanie de informare pentru alăptarea la sân, la nivel național.

Tema Recreere prin lumină are următoarele idei finaliste: Parcuri luminate din anvelope uzate, o idee inovativă care propune crearea unor spații de joacă construite din anvelope uzate, în comunitățile din România slab dezvoltate; Jocul copilăriei, care presupune desene pe panouri interactive, o alternativă la desenele pe asfalt; Terenuri sportive din lumina, realizate în cadrul școlilor.

Ideile pot fi vizionate în detaliu și pot fi votate până la finalul lunii august pe platforma online www.ideideviitor.ro, în secțiunea Votează.

Până la finalul anului în curs, cele trei idei câştigătoare vor deveni realitate, fiind implementate de Philips România printr-o finanţare în valoare totală de 100.000 de euro.

Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) este o companie care oferă soluţii diversificate pentru sănătatea şi bunăstarea oamenilor, concentrându-şi activitatea în scopul oferirii de produse inovatoare, ce îmbunătăţesc calitatea vieţii, în domeniile sănătăţii, produselor de lifestyle şi soluţiilor de iluminat. Având sediul central în Olanda, Philips are vânzări de 24,8 miliarde Euro în 2012 şi aproximativ 114.000 de angajaţi în peste 100 de ţări. Compania este lider pe pieţele echipamentelor de îngrijire cardiacă, echipamentelor pentru pacienţii în stare critică şi aparatură medicală de îngrijire la domiciliu, soluţii de iluminat eficiente energetic şi aplicaţii inovatoare în domeniul iluminatului, precum şi pe pieţele produselor electrice de bărbierit şi de îngrijire corporală pentru bărbaţi şi a celor de îngrijire a sănătăţii bucale. Ştiri despre Philips găsiţi pe www.philips.com/newscenter.