Peste patru sute de idei au fost înscrise pe „Idei de viitor", platforma Philips care contribuie la un viitor mai bun pentru copiii din România

iulie 15, 2014

Bucureşti, 15 iulie 2014 – După cinci săptămâni de la lansare, pe platforma Philips „Idei de viitor” – www.ideideviitor.ro, care poate transforma în realitate orice idee inovatoare despre viaţa şi viitorul copiilor noştri, au fost inscrise deja peste patru sute de idei.

Fiecare dintre cele trei teme principale, discutate și validate cu specialiști în medicină, mediu, arhitectură, protecție socială, s-a bucurat de implicarea oamenilor şi de idei înscrise. Peste 79.000 de vizitatori au accesat până în prezent platforma “Idei de viitor” şi au înscris peste 400 de idei, pe toate cele 3 domenii: 204 idei pe tema „Start sănătos în viață”, 144 idei pe tema „Recreere prin lumină” si 109 idei pe tema „Perioada de sarcină”.

"Rezultatele intermediare pe care le-am obţinut ne reconfirmă faptul că familia are un rol foarte important pentru români, iar preocuparea acestora pentru sănătatea şi viitorul copiilor este o prioritate. Interesul şi implicarea celor peste 79.000 de oameni care au accesat platforma noastră ne dau încredere că misiunea Philips de a îmbunătăţi viaţa oamenilor prin inovaţie este oportună şi cu un pas mai aproape de a fi realizată. Încurajăm în continuare cât mai mulţi oameni să vină alături de noi şi să contribuie cu idei pentru viitorul copiilor din România", a afirmat Robin van Rozen, CEO al companiei Philips Europa de Sud Est.

În cele cinci săptămâni de la lansarea platformei, au fost înscrise idei inovatoare care pot schimba în bine viitorul copiilor noştri: cursuri educative, în toată ţara, gratuite pentru mămici şi familie (cursuri despre naştere şi alăptare, cursuri de puericultura), bec cu senzor adaptat pentru nevoile copiilor, iluminarea Circului din Bucureşti, iluminarea unor parcuri care au alei sau zone întunecate (parcul „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, parcul „Crâng” din Buzău), căsuţe cu poveşti în copacii din parcuri, locuri de joacă pentru copii în mediul rural, mini-generator de ozon pentru viitoarele mămici, info-line pentru consiliere legată de depresia post-natală, şi multe alte idei inovatoare care pot fi vizualizate pe site-ul dedicat, www.ideideviitor.ro, în secţiunea Galerie.

Până în prezent, au fost premiate săptămânal cele mai bune idei, alese prin vot public. În cea de-a doua perioadă a programului, începând cu data de 07 iulie, selecţia săptămânală a câştigătorilor se va face prin tragere la sorţi, pentru a oferi şanse egale tuturor ideilor inovatoare înscrise.

În acest moment, mai pot fi înscrise idei până la data de 03 august 2014, când se va încheia perioada de înscrieri idei. În perioada 4 - 7 august 2014, un juriu format din specialişti din cele trei domenii, alături de liderii de opinie care sustin acest proiect, vor selecta nouă idei finaliste (căte 3 idei pe fiecare temă), care vor fi supuse votului public în perioada 18 - 31 august pentru desemnarea a trei idei câştigătoare (o idee pe fiecare temă).

Până la finalul anului în curs, cele trei idei câştigătoare vor deveni realitate, fiind implementate de Philips România printr-o finanţare în valoare totală de 100.000 de euro.

Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) este o companie care oferă soluţii diversificate pentru sănătatea şi bunăstarea oamenilor, concentrându-şi activitatea în scopul oferirii de produse inovatoare, ce îmbunătăţesc calitatea vieţii, în domeniile sănătăţii, produselor de lifestyle şi soluţiilor de iluminat. Având sediul central în Olanda, Philips are vânzări de 24,8 miliarde Euro în 2012 şi aproximativ 114.000 de angajaţi în peste 100 de ţări. Compania este lider pe pieţele echipamentelor de îngrijire cardiacă, echipamentelor pentru pacienţii în stare critică şi aparatură medicală de îngrijire la domiciliu, soluţii de iluminat eficiente energetic şi aplicaţii inovatoare în domeniul iluminatului, precum şi pe pieţele produselor electrice de bărbierit şi de îngrijire corporală pentru bărbaţi şi a celor de îngrijire a sănătăţii bucale. Ştiri despre Philips găsiţi pe www.philips.com/newscenter.